Buikpijnyoga

Buikpijnyoga kan gegeven worden aan kinderen met functionele buikpijn waarbij een arts geen  lichamelijke oorzaak voor de buikpijn heeft gevonden en er al minimaal 2 maanden sprake is van aanvalsgewijze of continue buikpijn. In kleine groepjes wordt er gewerkt met oefeningen gericht op het ontspannen en loslaten.

De adem is daarbij een belangrijk onderdeel. Bij buikpijn houdt een kind vaak onbewust spanningen vast door te verkrampen, dit gaat vaak gecombineerd met het vasthouden van de adem wat extra spanning geeft en de buikpijn erger maakt. Uit onderzoek zijn er aanwijzingen dat yoga die gericht is op het buikgebied een goed effect kan hebben op functionele buikpijn klachten. Er wordt ook uitleg gegeven over de interactie van lichaam en geest, dit aan de hand van alledaagse voorbeelden.

Bij buikenyoga leert een kind om te gaan met uitademen en in een bepaalde houding spanning los te laten. Ook kunnen kinderen ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Het is de bedoeling dat kinderen een schriftje mee naar huis krijgen en daar hun buikpijnervaringen in bijhouden.

 

Kosten per les zijn €15,- per les. Als u per maand betaald is het € 50- euro.