Kinderyoga

Kinderyoga is een vorm van bewegen waarbij zowel het lichaam als de geest worden aangesproken door oefeningen die gericht zijn op aarden, ademhaling, activering, ontspanning, concentratie en zintuigen. Kinderen worden sterker en soepeler door yoga. Yoga ondersteunt een goede lichaamshouding, de ontwikkeling van motorische vaardigheden, de weerstand en een goede werking van de spieren, organen, klieren en bloedsomloop.

Door middel van de yogaoefeningen groeit ook het lichaamsbewustzijn van kinderen. Zij leren hun lichaam te voelen, hun grenzen te voelen en aan te geven, zij ontwikkelen hun zintuigen en leren zich te ontspannen en zich te uiten. Door het contact met zichzelf en hun lichaam groeit het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen van de kinderen, waardoor zij 'steviger' de wereld om zich heen tegemoet kunnen treden.

 

Kinderyoga is niet competitief, het gaat er bij kinderyoga nooit om wie de beste is; het gaat erom dat je eigen best doet. kinderyoga is voor iedereen, dus alle kinderen kunnen meedoen. De groepen zijn klein, zodat ieder kind voldoende aandacht krijgt en zich veilig kan voelen.

Tijdens de yogales doen we yogahoudingen waarbij door middel van een thema of verhaal, wordt aangesloten bij de belevingswereld van de kinderen. Voorbeelden zijn een reis naar de Noordpool, een verhaal uit Afrika of een les die in het teken staat van het thema durven. Vaak doen we een spel waarin de concentratie, het geheugen en/of de zintuigen centraal staan en is er op speelse wijze aandacht voor de ademhaling of het adembewustzijn. We besluiten de les met een ontspanningsoefening, liggend op de grond, terwijl we luisteren naar muziek of naar een verhaal.

Aanmelden voor een proefles of reguliere les kan telefonisch of via de mail. Vermeld hier gelijk bij wanneer u goed te bereiken bent en de gegevens van uw kind. U krijgt dan een aanmeldingsformulier die u kunt invullen. Hier is ook ruimte om bijzonderheden te vermelden die mee genomen kunnen worden tijdens de lessen.

 

De kinderyoga lessen kosten € 10,00 per keer en voor 4 lessen is dat € 35,- euro in totaal. Voor 10 yogalessen bedraagt het € 90,- euro.